Kyrkserien

TREVLIGASTE TÄVLINGEN

UVK-RULLEN


KYRKSERIEN


Kyrkserien är en serie träningstävlingar som körs i Uppland. Idén är att skapa trevliga träningstävlingar som inte kostar så mycket och är ett trevligt komplement i den träning som man gör. Efter tävligen så bjuds man på fika och i bästa fall ska detta vara hembakat!!!


Tävlingarna körs i klassisk stil på rullskidor. Man åker på klassiska rullskidor som har hjul med motstånd 2. Ett av hjulparen på skidan ska ha broms.


Vi har som ambition att genomföra 3 deltävlingar på vården + 3 deltävlingar på hösten. Totalt alltså 6 deltävlingar och man räknar sedan sina 4 bästa resultat. Totalvinnarna både på dam och herssidan vinner sedan en gratis startplats till vår tävling UVK-RULLEN nästföljande år.


Kyrkserien 2020 kommer dock bli annorlunda pga Corona. I dagsläget vet vi nte riktigt hur årets tävlingar kommer bli och se ut. 9 maj kör vi en första deltävling, som Storvreta IK arrangerar. Sedan har vi redan idag beslutat att vi detta år ändrar så man räknar sina 3 bästa resultat av de förhoppningsvis 6 deltävlingar som vi kan genomföra.


Här hittar ni mer information om Kyrkserien 2020

KYRKSERIENS  HISTORIA


Kyrkserien startade som en träningstävling för Uppsala vasaloppsklubb. Att tävlingen fick namnet Kyrkserien blev till av den enkla anledningen att alla våra första tränings-tävlingar startade nästan alltid vid en kyrka. Där finns nästan alltid bra med parkerings-möjligheter och ofta finns både toalett och vatten vid kyrkan.

Här på denna sida kan ni se vilka som vunnit Kyrkserien - läs mer


INFORMATION


Här finns information

 

VÅR VISION


Alla ska kunna vara med och tävla på ett enkelt och trevligt sätt. Mål för många som tränar rullskidor är Vasaloppet eller något annat långlopp på skidor. Här kan man få bra träning oavsett vilken nivå man är på. Nybörjare är lika välkomna som elitmptionären och elitåkaren!

KONTAKT


Email:

info@uvk-race.seSAMARBETSPARTNER


Svenska Skidförbundet


Copyright © All Rights Reserved